Uit onderzoek weten we dat een kwetsbare buurt de ontwikkeling van jeugddelinquentie stimuleert. Zo groeide de motivatie om de krachten te bundelen en de wijk tot een veiligere plaats te maken voor kinderen om op te groeien en zich te ontwikkelen tot verantwoordelijke burgers.
Intussen namen reeds meer dan 90 jongerenwerkers, bibliotheekmedewerkers, politie, zorgcoördinatoren, etc. deel aan een tweedaagse opleiding in Nieuwe Autoriteit. Daarnaast werden twee netwerken gevormd: één met professionals en één met buurtbewoners. Deze netwerken werden opgesteld om de samenwerking te bevorderen en vormen open, innovatieve plaatsen van co-creatie.
Op die bijeenkomsten bespreken ze concrete problemen in de buurt, zoals zwerfvuil in de straten, overlast in de bibliotheek of jongeren die zich onveilig voelen wanneer ze terugwandelen vanuit hun sportclub. Er wordt gezocht naar concrete oplossingen. Telkens wordt de bril van Nieuwe Autoriteit opgezet: gezamenlijkheid, verbinding en de-escalatie vormen de rode draad.
lees meer in het artikel van sociaal.net
In deze video van Jeugdzorg Emmaüs getuigen medewerkers uit diverse sectoren wat Nieuwe Autoriteit teweeg bracht in de buurt.