Websites met meer info, inspiratie over en voor ouders van jongeren
Opvoedingsondersteuning
- Gezinsbond: De Gezinsbond richt zich ook op ouders met tieners. Ook op Goedgezind, het contentplatform van de Gezinsbond, vind je artikels, specifiek voor ouders van jongeren. Leden van de Gezinsbond met kinderen tussen 12 en 17 jaar ontvangen ook 4 keer per jaar BOTsing.
- Triple P: Triple P-positive parenting program biedt ook een programma aan op maat voor ouders van jonge tieners.
- Wakosta?!: Verschillende BIZ-regio's zetten in op financiële opvoeding, oa via Wakosta?!, een interactieve website die jongeren laat ondervinden wat het kost om op eigen benen te staan.
Overkoepelend
- De Kinderrechtencoalitie bundelt de krachten van 32 middenveldorganisaties rond het thema kinderrechten. Door deze NGO’s samen te brengen voor overleg, informatie-uitwisseling en gezamenlijke actie creëren ze een forum en een netwerk.
- BudgetInZicht, kortweg BIZ, is een regionaal samenwerkingsverband dat opgericht is in 2011. BIZ heeft twee kernopdrachten: 1) preventie van schulden en 2) kwaliteitsvolle budget- en schuldhulpverlening ondersteunen. Het samenwerkingsverband bestaat uit: OCMW’s, OCMW-verenigingen, CAW en de verenigingen waar armen het woord nemen.
Specifieke doelgroepen of problematieken
- Arktos: Arktos is een Vlaams expertisecentrum voor kinderen en jongeren van 6 tot 25 jaar in kwetsbare situaties en personen met een beperking voor wie de aansluiting op school, werk en samenleving minder evident blijkt.
- VAD: Voor alle vragen en ondersteuning van ouders van jongeren met een verslavingsproblematiek kan je terecht bij het VAD.
- Online PsyHulp: Online Psyhulp is een gezamenlijk initiatief van CGG Kempen, De Pont en Zorggroep Zin. Erkend en gefinancierd door de Vlaamse overheid.
- voor hulpzoekers: online psychische hulp bij depressie, angst, middelengebruik en gokken.
- voor professionelen: evidence based online en blended programma's voor de GGZ
- Druglijn: De Druglijn is er voor iedereen en voor alle alle vragen over drank, drugs, pillen, gokken en gamen.
- Fara: Fara is een vzw die zwangerschapskeuzes bespreekbaar maakt. Fara is er voor vrouwen, mannen, koppels en professionals die rond deze thema's werken. Ze bieden een luisterend oor en professionele begeleiding. Ook ouders van een zwangere tiener kunnen hier terecht.