“Blenden” wat is dat eigenlijk? Welke onlinetoepassingen kan ik inzetten in mijn begeleidingen? Waarom zou ik dat doen? En hoe maak ik de juiste keuze?
Op basis van casussen wisselen we uit en leren we van elkaar. Je leert hoe je - in overleg met en op maat van je cliënten, maar ook op maat van jezelf en je team of je organisatie, - een blended hulptraject kan uitwerken. Je gaat aan de slag met concrete handvaten, tools en instrumenten die aangereikt worden door de lesgevers.
Deze opleiding verloopt via blended leren. Dat betekent een mix van e-learning en een online en fysiek contact. In overleg met de lesgever kan de aanpak aangepast worden.
Maximum 20 deelnemers per reeks. De inhuis - training kan aangevraagd worden tot 31/03/2025 en kan uitgevoerd worden eind december 2025.
De opleiding richt zich tot alle professionals die werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen rond welzijn. De kostprijs wordt gedragen door het project Bandbreedte.
Begeleiders van deze opleiding zijn Marie Van der Cam (SAM steunpunt Mens en Samenleving) en Jana Verplancke (Arteveldehogeschool).
Voor inhoudelijke of praktische informatie kan je terecht bij bandbreedte@opgroeien.be.
Bandbreedte bundelt tal van goede praktijken, inspirerende verhalen en opleidingen die jeugdhulpprofessionelen ondersteunen in het online werken. Zo werken we samen aan een cultuur en een community die elk van ons vooruit helpt.